вівторок, 19 червня 2018 р.

Десять випадкових винаходів людства


 Застібка -липучка

   Повернувшись додому після прогулянки з собакою, швейцарець Джорж де Местраль виявив, що його пальто і шерсть домашнього вихованця покриті реп'яхами . Швейцарець був винахідником, тому жваво зацікавився ситуацією, що склалася і став розглядати реп'ях під мікроскопом. Джорж де Местраль побачив, що  рослина чіпляється за рахунок своїх малесеньких гачків. Підгледівши ідею у матінки природи, винахідник зробив дві стрічки, які при дотику чіплялися одна за одну.

пʼятниця, 2 березня 2018 р.

Як створити лепбук

   Саме поняття "лепбук" нещодавно з'явилось на нашому інформаційному просторі, але поволі завойовує популярність.  Сьогодні ми розглянемо як зробити лепбук своїми руками, які матеріали нам для цього потрібні,  де взяти шаблони для лепбуків та й взагалі які види останніх зустрічаються.

Майстер-клас  "Як зробити лепбук"

понеділок, 19 лютого 2018 р.

Матеріали для проведення шкільних заходів до Дня Героїв Небесної Сотні з бібліотеки сайту «На Урок» 

Похожее изображение

Цікавинки з біології

  1. Невелика риба-куля має цікаву властивість. У мить небезпеки, коли до неї наближається хижак, вона набирає велику кількість води – утричі більшу за свій об’єм – і, роздуваючись, перетворюється на величезну колючу кулю.
  2. Людина хоч і “цар природи”, але не така швидка, сильна та прудка порівня-но з іншими мешканцями нашої планети. Наприклад, стаєр пробігає за годи-ну понад 21 кілометр, лев та зебра здатні подолати за цей час 65 кілометрів. Дикий осел – 50-55, жирафа – 45-50. Антилопа, олень, кінь і навіть собака без особливого напруження обганяють будь-якого бігуна.