пʼятниця, 17 березня 2017 р.

Топ - 9 найбільш отруйних тварин в світі

Палестинський жовторогий скорпіон
Місцеві жителі ще називають його «несе смерть». І не дарма - доза отрути, яку він впорскує своїй жертві, хоч і не велика, але зате вона куди сильніша, ніж у кобри.
Palestinskij-zheltorogij-skorpion

2 Королівська кобра
Королівська кобра, яка проживає в Південно-Східній Азії, по праву вважається найбільш отруйною змією. Деякі представники цього сімейства здатні виплюнути отруту на відстань до двох метрів.
Korolevskaya-kobra

3 Товстохвостий африканський скорпіон
Товстохвостий африканський скорпіон може своїм жалом пробити не тільки одяг, але і товсте шкіряне взуття своєї жертви. У Тунісі від його отрути гине до 400 осіб на рік.
Tolstohvostyj-afrikanskij-skorpion


4 Яскраво забарвлені жаби дереволази і листолази
Яскраві жаби древолази і листолази, які проживають в Центральній і Південній Америці, можуть виділяти смертельну отруту, а найнебезпечніша представниця сімейства земноводних - листолаз жахливий.
YArko-okrashennye-lyagushki-drevolazy-i-listolazy

5 Морський їжак Toxopneustes pileolus
Отрута, що виробляється Toxopneustes pileolus, різновидом морського їжака, здатна викликати зупинку дихання і параліч.
Morskoj-ezh-Toxopneustes-pileolus


6 Равлик Conus
Равлик роду Conus може так вхопити свою жертву, що впорснута ним отрута одразу ж вб'є рибу. А укуси більших равликів ставали причиною смерті невчасно попавших під гарячу руку людей.
Ulitka-Conus

7 Риби бородавочники
У тропічних водах Тихого і Індійського океанів живуть риби бородавочники. Дотик до шипів, розташованих на їх плавниках, може виявитися смертельним. А іглобрюх, що влаштувався в Червоному морі, виділяє одну з найбільш сильнодіючих отрут - тетродоксин.
Ryby-borodavchatki


8 Кубомедуза Chironex fleckeri
Найнебезпечніша з медуз - кубомедуза Chironex fleckeri, що мешкає в Австралії. Уражений її отрутою серцевий м'яз викликає смерть людини за чотири хвилини.
Kubomeduza-Chironex-fleckeri

9 Восьминоги Hapalochlaena maculosa і Hapalochlaena lunulata
Восьминоги Hapalochlaena maculosa і Hapalochlaena lunulata наводять жах на жителів австралійського узбережжя і Південно-Східної Азії. Отрути з одного восьминога вистачить, щоб паралізувати і вбити 10 чоловік.
Osminogi-Hapalochlaena-maculosa-i-Hapalochlaena-lunulata

Немає коментарів:

Дописати коментар